4FEEST.BE

VIER FEEST!

 Home
 

 Creatieve workshops
 
Bloemschikken
 
Mozaïek workshop
 Workshop schilderen
 Workshop keramiek
 Sieraden maken
 Workshops

Workshop
keramiek

Workshop keramiek

Gezellig met een groep collega’s, vriendinnen of familie keramiek schilderen in een workshop atelier.

Atelier Steengoed - Lier (Antwerpen)


Atelier Steengoed is een kleurrijk winkeltje in hartje centrum van Lier.
Hier kan je van alles vinden van handbeschilderd servies, kindermeubeltjes met mozaïek tot een eigenzinnige collectie zilverjuwelen.
Alles voor kleine én grote prinsessen....

Keramiek beschilderen
Een vrijgezellenfeestje serviesbeschilderen samen met de vriendinnen van de bruid!
Beschilder samen het servies voor het toekomstig bruidspaar en personaliseer het aardewerk, wat een blijvende herinnering zal zijn voor hun trouwdag. Alle deelnemers beschilderen een aantal stuks. Er is een groot assortiment om uit te kiezen, zoals taartschalen, theepotten, borden, bekers, olie en azijn setjes, kommetjes, praline doosjes en nog véél meer.

Min 5, max 20 deelnemers. De workshop servies beschilderen duurt een 3-tal uurtjes en kan in de voor- of in de namiddag gereserveerd worden. 's Avonds na 18 uur kan ook op donderdag- of vrijdagavond.

Mozaïek

Samen met de bruid aan de slag en werken aan één groot stuk voor het bruidspaar. Bv. een grote spiegel, kapstok of bloempot.
Of ieder een kleiner werkstuk mozaïeken zoals een fotolijstje of theelichthouder.

Min 5, max 20 deelnemers (in ons atelier); voor grotere groepen kunnen we ook naar jullie komen!

Zilverklei
Ontwerp samen met de bruid een zilveren juweel.

Min 5, max 10 deelnemers (voor deze workshop werken we liefst met kleine groepjes om iedereen te kunnen begeleiden met ontwerp en uitwerking van het juweel). De workshop zilverklei is van 13u tot 17u30.

Voor het extra feestelijk te maken kan er bij de vrijgezellenfeestjes een flesje Cava besteld worden en/of hartige hapjes.

http://steen-goed.be
 


Atelier Steengoed

Atelier Steengoed servies beschilderen

 

 

La Bron - Het creatiefste uitje in de Ardennen


Maak van een vrijgezellenfeest, familie- of bedrijfsuitje een creatief feestje!

La Bron biedt creatieve, kunstzinnige en inspirerende bezigheden voor mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een gezellige activiteit als schoolreisje, een leuk uitje in de vakantie of een ludieke teambuilding voor het bedrijf: La Bron biedt de meest ontspannen outdoor activiteit die je in de Ardennen vindt!

La Bron biedt hiervoor een ruime keus aan creatieve workshops als schilderen, beeldhouwen en koken, maar ook speciale wensen behoren tot de mogelijkheden

Keramiek schilderen
Tijdens de gezellige workshop keramiek of porseleinschilderen, beschilder je een reeds geglazuurd object. Na beschildering worden de spulletjes in een pottenbakkersoven afgebakken. Het grote voordeel van 'opglazuur', zoals deze techniek wordt genoemd, is dat de breekkans van uw product zeer gering is en dat de kleuren die je gebuikt net zo levendig blijven na het bakken als tijdens het schilderen. Desgewenst kun je grotere objecten of sets beschilderen (voorbeeld: schilder samen met de groep een compleet koffie-/thee-/ontbijt- of pastaservies voor een bruid in spé).

Glasschilderen
Tijdens de workshop glasschilderen, beschilder je een zelf gekozen glazen object. Na beschildering worden de spulletjes in een droogoven afgewerkt. De kleuren die je gebuikt tijdens het schilderen blijven identiek en net zo levendig na het droogproces. Desgewenst kun je grotere objecten of sets beschilderen (voorbeeld: schilder samen met de groep een compleet rode wijn/witte wijn/waterglasservies).

Textielschilderen
Tijdens de workshop textielschilderen, beschilder je geheel naar eigen inzicht een T-Shirt of schort met textielverf en/of textielstiften. Na beschildering worden de shirts/schorten gestreken om de kleuren 'in te bakken'. Desgewenst kun je ook grotere objecten of sets beschilderen (voorbeeld: samen met de groep een keukenoutfit maken, bestaande uit een schort, ovenwanten, theedoeken etc.).

Klompen schilderen
Tijdens de unieke workshop klompjes schilderen beschilder je een paar blankhouten klompen, die je daarna heel lang kunt blijven dragen! Desgewenst kun je ook twee 'tuinklompen' beschilderen, die je weliswaar NIET kunt dragen, maar bijvoorbeeld wel kunt gebruiken als ludieke plantenbakjes. Ook erg leuk als geste bij een geboorte of voor een bruidspaar: twee paar huwelijksklompen! Klompen zijn orthopedisch gezien zeer geschikt schoeisel, ze zijn luchtdoorlatend en toch waterdicht en beschermen de voeten bijzonder goed.

Acryl schilderen
Heb je altijd al gedroomd van een eigen 'doek'? Kies dan voor de workshop acryl schilderen. Met behulp van penselen, een linnen paneel, acrylverf en eventueel een schildersezel die ter beschikking staat, maak je gedurende een uur of twee een wel heel bijzonder doek.

Speksteen beeldhouwen
Miniatuur beeldhouwen voor beginners en gevorderden, zowel binnen als buiten (als het weer dat toelaat). Je bewerkt onder begeleiding een stuk steen uit onze collectie en snijdt gedurende een uur of twee je eigen talisman of (sleutel)hanger. Mesjes, gutsen, priemen, raspen, vijlen en schuurpapier; alles wat je nodig hebt staat ter beschikking.

Aquarelleren
Wij bieden voor beginners en gevorderden aquarelles, zowel binnen als buiten (als het weer dat toelaat). Met behulp van penselen, een paneel met aquarelpapier van zware kwaliteit, Schmincke aquarelverfverf en eventueel een schildersezel die ter beschikking staat, schilder je jouw eigen aquarel.

Tapas maken
Elke donderdag en vrijdag (de marktdagen in deze buurt) in de maanden juni/juli/augustus (buiten deze maanden op afspraak) kun je met groepjes vanaf 6 personen zelf superverse tapas komen maken. Deze gastronomische workshop Tapas maken, leert je een variëteit aan borrelhapjes te bereiden met een zuidelijke glans. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van lokale produkten, vers van de (kaas) boer, de markt of uit de tuin. Je leert, maakt en eet vervolgens uw eigen tapas.
Doe ideetjes en inspiratie op bij La Bron!

Elk verblijf bij La Bron kan worden aangevuld met een lekkere lunch, een English Afternoon Hightea, een drankje of een hapje.

La Bron, Sprl.
Rue de Rivage 67
4140 Sprimont
www.labron.be
 


La Bron workshop in de Ardennen

La Bron workshop keramiek schilderen

 

Home